top of page
  • Writer's picturePirskahduksia Piikulasta

Selkä ja kalevalainen jäsenkorjaus

FB päivitys 2.8.19


Selkä, tuo ihmisen osa kaulan ja pakaralihasten välissä. Se sisältää selkärangan ja sitä tukevat, useassa kerroksessa sijaitsevat, lukemattomat määrät eri lihaksia, jotka kulkevat selän alueella lähes ristiinrastiin. Selän tehtävänä on kannatella ryhtiä, tehdä eteen-taakse-ja sivulletaivutukset sekä kiertoliikkeet. Hyvät selkä - ja vatsalihakset auttavat meitä mm. nousemaan aamuisin sängystä ylös.


Selän hoitaminen kalevalaisessa tapahtuu asiakkaan istuessa jakkaralla. Tämä sen vuoksi, että näin saadaan hyvin mm. käytettyä tarvittaessa asiakkaan omia liikeratoja hyväksi tehostamaan lihaskalvojen venytystä. Asiakkaan tehdessä liikkeet itse, hän voi myös tällöin säädellä venytyksen tehoa omien tuntemustensa mukaisesti. Liikkeet joita tehdään yleisesti ovat juurikin nuita kiertoja ja taivutuksia. Istuen tehty selän käsittely ei myöskään luo tarpeetonta painetta kohti rankaa, sillä kudosnesteitä viedään ylöspäin.


Nikamia me emme manipuloi sen kummemmin, vaan vapautamme lihakset nikamien ympäriltä niiden luontaiseen tilaan ja annetaan kehon itse hoitaa loppu. Eikä nikamien niksauttelu kuulu meidän koulutukseemme muutenkaan. Sen saa hoitaa sen alan ammattilaiset.


Selän hoidossa hoidetaan myös muitakin kuin pelkästään lihaksia, kalvotuksia, nestekudoskiertoa ja verenkiertoa. Siinä hoidetaan huolella myös hermostoamme. Rangan alueelta lähtee jokaisen nikaman välistä hermopari joka hermottaa mm. sisäelimiämme. Hermoston vapauttamisella voidaan hoitaa myös mm. migreeniä, käsien puutumisia, hengitysvaikeuksia, äänentuotto-ongelmia, vatsavaivoja jne jne.


Mutta niinkuin kaikissa asioissa on syytä muistaa, että kaikkia emme voi hoitaa täysin oireettomiksi, voi olla esim jo niin pahoja kulumia, nikamien madaltumia, että nämä painavat hermoja. Mutta apua tuskaiseen oloon tulee silläkin, kun vapautetaan nestekudoskiertoa. Hoidetaan pinkeät lihakset nöyriksi. Sekin jo helpottaa usein kipuja😊

Eipä mulla tästä asiasta ole oikeastaan muuta. Hoida selkääsi, liiku ja liikuttele, tee kiertoja ja taivutuksia, voitelet nikamia. Tee oman vointisi ja kuntosi mukaan. Kunhan liikut❤️
( Kuva Jeliphotography, Helena Kujala )

100 views0 comments

Comments


bottom of page