top of page
  • Writer's picturePirskahduksia Piikulasta

Piikulan joulukuu vuonna 2020

Updated: Nov 6, 2020

Miksi Piikulan ajanvarauskalenteri ei aukea joulukuulle?


Kun omat ja lainatut keinot eivät auta, pitää hakeutua sellaisten ihmisten luo, joilla vielä keinoja on. Tästä on noin 2 vuotta, kun oma polveni kipeytyi äkillisesti. Siitä ehkä noin 4 kuukauden jälkeen kävin lääkärissä, joka totesi minulla olevan Bakeryn kysta polvitaipeessa. Hänen neuvonsa tuolloin oli, että hae siihen Bakeryn kystaan tarkoitettu polvituki ja opettele elämään asian kanssa, että hän ei lähetä minua leikattavaksi, sillä kirurgit lähettävät tällaiset tapaukset bumerangina takaisin. No, minä opettelin ja yritin eikä se auttanut. Useat ystävät ja tuttavat kehottivat minua hakemaan toista mielipidettä polvelle jo paljon, paljon aikaisemmin, mutta koska olen hieman jääräpää, ajattelin, että kyllä tällä pärjää ja pärjäänhän minä ja pärjäisinhän minä. Siihen asti pärjäsin, kun vastakkaisen puolen lonkkakin alkoi kipeytyä ja oikea päkiä puutui kävellessä, sääressä hermokipuja muistuttavaa säteilevää kipua ja selkä pikkuhiljaa väsyy aina nopeammin ja nopeammin ja kivut polvessa ovat olleet aika ajoin sietämättömiä. Nyt tilanne on se, että polveni leikataan joulukuu 8. päivä ja se tarkoittaa sitä, että en saa varata painoa jalan päälle kuukauteen. Tämän vuoksi olen poissa työmaalta koko joulukuun.


Kaikkeni olen pyrkinyt tekemään, että leikkaus tulisi onnistumaan. Olen vaihtanut leikkaus päivämääränkin kerran, sillä katsoin kuukalenterista, että 1. päivämäärä olisi ollut täysin väärä leikkausta ajatellen. Olen käynyt kalevalaisessa jäsenkorjauksessa, viime aikoina tiheämmin kuin ennen ja aion käydä hoidossa vielä muutaman kerran ennen leikkausta niin, että viimeisin hoidoista sijoittuu noin viikkoa ennen ko. päivää. Olen myös pyrkinyt vahvistamaan jalkojeni lihaksia, jotta tuki polvien ympärillä olisi parempi ja näin myös varmistaen, että toipumiseni olisi nopeampaa. Syön myös kahta eri kollageeni valmistetta.


Toivon todella, että leikkaus onnistuu🙏 ainakin tiedän sen, että olen pyrkinyt tekemään sen eteen itse mahdollisimman paljon. Aion olla töissä takaisin 11. Tammikuuta. :) se on varmaa.


Niin mitä sille polvelle tehdään? saatat miettiä. Sinne laitetaan titaanilevy suoristamaan 8 asteen kallistumaa, jonka nivelrikko sinne on aiheuttanut. 2eri magneettikuvaa näytti sen, että vuodessa polviniveleeni oli tullut huomattava kuluma.


Soimaanko itseäni, etten mennyt uudestaan lääkäriin aikaisemmin? Tai hoidattanut itseäni useammin kalevalaisella jo heti alkuunsa tai aloittanut kuntoilua aikaisemmin jne. ja niin edelleen… No varmasti soimaan. Auttaako se tässä asiassa enää? No ei yhtään metrin vertaa. Olisiko sille aikaisemmin tehty mitään? Tuskin.


Kipuja olen pystynyt pitämään kurissa kalevalaisella ja suolakääreillä ja joskus alkuvaiheessa tulehduskipulääkkeillä. Tämä on nyt hoidettava kuntoon ja kärsittävä kuukausi, että tulevaisuudessa liikkuminen ja työnteko ja itsessään tämä ainutlaatuinen elämä olisi helpompaa.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia nivelrikkokipuihin ja tämä perustuu siihen, että hoidolla saadaan nivelten ympäriltä lihakset rentoutumaan ja mahdollisia hermopinteitä vapautettua ja nesteet liikkeelle nilveten ja nikamien ympäriltä. Tehdään keholle helpompi tie parantua. Pelkästään sillä, että saa apua kipuihin on erittäin suuri merkitys koko tulevassa prosessissa. Ennen leikkausta käyn siis hoidossa myös ja täysin samasta syystä, toipuminen on nopeampaa, kun neste- ja verenkierto on hoidettu ensin kuntoon.


Tammikuun ajanvarauksen availen nähtäväksi tämän kuun lopulla. Pidähän huolta itsestäsi! Älä tee niin kuin minä, turhaan ei kannata kärsiä, vaan hakea apuja eri asiantuntijoilta silloin kun itse tiedät ettet ole kunnossa. Jääräpäisyys ei aina ole hyve!158 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page